reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Bielsko-Biała
6°C
wschód słońca: 07:14
zachód słońca: 15:49
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Bielsku

kiedy
2024-11-29 19:00
miejsce
Bielskie Centrum Kultury,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-30 20:00
miejsce
Rudeboy Club, Bielsko-Biała, 1...
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-01 15:30
miejsce
Cavatina Hall, Bielsko-Biała, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-01 19:00
miejsce
Bielska Scena Reja, Bielsko-Biała,...
wstęp biletowany